Linux Meeting 2007 Ústí nad Labem

Tato akce jeste neni hotova, soubory budou k dispozici po dokonceni zpracovani. Opět i v tomto roce zveme všechny příznivce systému Linux a open source software na ústecké setkání Linux Meeting. Jeho třetí ročník proběhne v pátek 16. listopadu 2007 v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem. Na programu jsou zajímavé přednášky, diskuze a workshopy, následované večerním neformálním posezením v restauraci. Z programu: * Instalace Linuxu – prakticky a pro začátečníky * OpenOffice.org 3 – co nás čeká? * Virtualizace v Linuxu * Disková pole a data storage systémy * a další Ústecký Linux Meeting je určen pro všechny zájemce o open source bez ohledu na úroveň znalostí: * IT administrátoři z firem * amatérští zájemci o Linux * studenti IT oborů

Události

OpenSolaris není jen další open source UNIX 16. 11. 2007

Vláďa Kotal pohovoří o OpenSolaris a o technických vlastnostech tohoto volně šiřitelného systému.

Jak funguje identity management 16. 11. 2007

Znáte ActiveDirectory nebo LDAP? Zdeněk Burda (AVNET) představí možnosti centralizované správy uživatelských profilů v prostředí Linux, Windows a ve spoustě aplikací.

Terabajty v Linuxu 16. 11. 2007

Jaké jsou možnosti ukládání velkých objemů dat? Naživo uvidíte externí disková pole spolupracující se servery se systémem Linux. Prezentuje Jan Vojtěch.

OpenOffice.org 3.0 - co nás čeká? 16. 11. 2007

Filip Molčan představí projekt OpenOffice.org, dozvíte se, co se chystá do verze 3.0 tohoto kancelářského balíku a nevyhneme se ani tématu ODF a OpenXML v ČR i zahraničí.

ThinStation - tenké terminály 16. 11. 2007

Ondřej Suchý (Enlogit) představí linuxovou distribuci ThinStation, která umožní rychle nasadit a snadno spravovcat tenké terminály v prostředí serverů Linux i Microsoft Windows.

Virtualizace pod Linuxem 16. 11. 2007

Jakub Suchý (Enlogit) srozumitelně vysvětlí moderní trend v IT - virtuální servery. Po teoretickém úvodu prakticky předvede instalaci a správu virtuálních systémů pod Linuxem za pomoci Xen a VMware Virtual Infrastructure 3 včetně grafického rozhraní Virtual Center.

Jak se daří Linuxu? 16. 11. 2007

Šéfredaktor serveru Root.cz, Petr Krčmář, shrne aktuální dění okolo Linuxu ve světě. Zmíní se o pozici Linuxu na desktopech a na serverech. Představí také aktuální trend a budoucnost Linuxu. Které velké společnosti Linux podporují? Kdo už na Linux přešel?

Instalace Linuxu - prakticky a pro začátečníky 15. 11. 2007

Začneme začátečníky. Ukážeme si instalaci Linuxu na PC, probereme rozdělení disku, předvedeme multiboot a řekneme si, jak pokračovat po instalaci. Bude velký prostor pro dotazy.